Неделя 24, Юни 2018г.

Спортен клуб по борба "Вълко Костов"

 Спортен клуб по борба "Вълко Костов" е създаден през 2003г. - председател и треньор на клуба е Росен Бонев

Клуба носи името на вицесветовния шампион по борба Вълко Костов. Той е национален състезател заедно със зсм Осман Дуралиев, зсм Лютви Ахмедов, зсм Саид Мустафов, които дълги години са прославяли България в тежката категория. Града е родно място и на Републиканския шампион Пенко Александров, който е състезател на Хасково, Димитровград и ЦСКА.

Председателя и треньор на клуба е Росен Бонев. Клуба по борба "Вълко Костов" Симеоновград е 14-кратен шампион на България, на републиканските първенства на малките селища. В игрите  БАСС клуба развива мъжки и женски профил в свободна борба, участва на държавните първенства за деца и  момичета, кадетки и девойки. През 2003 г. грабват отборно бронзовите медали на България. През 2013 г. отново повтарят това постижение.

През 2018 година треньор и състезател участваха на светоното първенство, Росен Бонев за ветерани, а Димитринка Сергеева за кадетки. До сега имат спечелени над 200 медала от републикански първенства и над 150 медала от регионални и международни турнири.

По предложение на възпитаниците от клуба, народните борби бяха преименувани и посветени на загиналите деца при жестоката катастрофа в турнира "Шестте Великденски Ангела", който всяка година събира хиляди зрители и отбори от България. Турция и Гърция.

 

Гордост за клуба са шампионите и медалистите от републикански първенства:

1.Ива Бонева

2.Бистра Иванова

3.Теодора Цветанова

4.Симона Пенкова

5.Виктория Тихомирова

6.Деница Дикмова

7.Димитринка Сергеева

8.Силвия Иванова

9.Михаил Динчев

10.Радко Пенев

11.Севдалин Христов

12.Тошко Анков

13.Валентин Тончев 

14.Ива Генчева

15.Грасиела Тодорова

16.Минка Розалиева

17.Жулиета Панова

18.Мариета Петранкова

19.Стефка Севдалинова

20.Тони Вълева

Сподели: