Събота 20, Април 2024г.
Архив на новини
Публикувана на: 22.11.2017г.

  Над 60 борци се валяха в калта на мегдана в симеоновградското село Свирково

Възпитаникът на хасковската борба и студент в НСА Георги Димитров спечели голямата награда в тежка категория – шарено теле от народните борби в симеоновградското село Свирково. В интересен финал, бившият ученик от Спортното училище в Хасково надви Пресиян Михов от Ямбол, който в момента е състезател на столичния ЦСКА. Освен телето, спонсорите наградиха двамата с 500 лева от наградния фонд на турнира. На мегдана в различните възрастови групи до 80 кг и над 80 кг се бориха над 60 състезатели от цялата страна.

18 двойки се бориха още на импровизирания тепих, повечето от клуба на Симеоновград. Интересно 9-минутно шоу заформиха Виолета Мариянова от Свирково, която надви Галин Гочев от Симеоновград. Младежът се спъна накрая с очакван жест и даде предимството но дамата. Спектакъл за многобройната пулбика направиха двете бъдещи звезди на симеоновградската борба Минка Розалиева и Клудия Колева. Двете не можаха да се победят и получиха равна награда.

Надпреварата си провежда за втори път след дългогодишно прекъсване, а основни инициатор бе президента на борбата Росен Бонев. Кметът на Симеоновград Милена Рангелова награди победителя Георги Димитров с телето. Гост на борбите бе и председателя на ОбС Светлана Стоева.

Сподели: