Вторник 23, Април 2024г.
Архив на новини
Публикувана на: 09.10.2018г.

ТРАДИЦИОНЕН ЕСЕНЕН ПАНАИР 2018

 

 

На 4-ти и 5-ти октомври се състоя XIV-ти Фолклорен събор "Златна есен" 2018 г., който се провежда под патронажа на кмета на община Симеоновград г-жа Милена Рангелова.

   

 

  

 

 

 

        

На 4-ти и 5-ти октомври се състоя XIV-ти Фолклорен събор "Златна есен" 2018 г., който се провежда под патронажа на кмета на община Симеоновград г-жа Милена Рангелова.

На 6-ти октомври /събота/ по покана на г-жа Рангелова оркестър Хасково поздравиха всички граждани и гости на града по случай Традиционния есенен панаир в Симеоновград. 

На 7-ми октомври /неделя/в двора на СУ "Свети Климент Охридски" бе организирана изложба-базар на гълъби, зайци и екзотични животни. 

 От 11.00 часа започна Международния турнир "Шестте Великденски Ангела". Гостите на турнира бяха областния управител на област Хасково- Станислав Дечев, кмета на община Симеоновград Милена Рангелова, народния представител от Герб Георги Станков, народния представител от Атака Павел Шопов, заслужилия майстор на спорта Биньо Чифутов, който е един от най-скъпите гости на тирнира. Петкратната световна и вицеолимпийска шампионка Станка Златева, световния шампион и помощник-треньор на националния отбор мъже- Михаил Ганев, треньорите на Нова Загора, Бургас, Ямбол, от 13 клуба имаше състезатели, над 100 състезателя. По време на турнира свириха най-добрите възпитаници на музикалното училище в гр. Котел.Състезателката от хасковския клуб „Ангел войвода”, която е родом от Симеоновград Димитринка Сергеева си тръгна с агне  и парична награда за победата си при жените от борбите в Симеоновград, които се провеждат  в памет на загиналите младежи на Великден през 2011 година  "Шестте Великденски ангела".  Възпитаникът на НСА –хасковлията Георги Димитров пък нарами 30-килограмово теле, след като надви на финала Асен Табаков. Димитров е носител и на Златния пояс.  Още един Златен пояс беше даден на Стоян Караиванов, кото е председател на Българската асоциация на спортистите от малките градове за приноса му към развитието на спорта в Симеоновград.

Сподели: