Четвъртък 18, Април 2024г.
Текущи новини
Публикувана на: 04.09.2017г.

ИСТОРИЧЕСКИ МОМЕНТ за БОРБАТА в СИМЕОНОВГРАД

СЪСТЕЗАТЕЛ и ТРЕНЬОР ще УЧАСТВАТ на СВЕТОВНИТЕ ПЪРВЕНСТВА

 

След като спечели пето място на Европейското първенство, бившата възпитаничка на СКБ " Вълко Костов" - Димитринка Сергеева ще играе на Световното Първенство във Атина, първата среща ще бъде на 06.09.2017 г. /сряда/, преди това Димитринка спечели "вицебалканска" титла.

СВЕТОВНО ЗА ВЕТЕРАНИ

 

А треньорът й Росен Бонев от гр. Симеоновград ще играе на Световното Първенство за ветерани, което ще се състои на 10-15 октомври в гр. Пловдив. Организаторите на Световното Първенство са община Пловдив и БФБ, които са поканили "Руската мечка" Александър Карелин - 3 пъти Олимпийски и многократен световен европейски шампион. В момента заявка за участие са подали над 900 състезатели от 50 държави от целия свят, със 100 състезатели пристига отбора на Иран, където борбата е религия, с 41 състезатели пристига отбора на Русия, очаква се състезателите да достигнат 1 500. Организаторите се готвят да направят нещо невиждано до момента на Световните Първенства, като организация, заяви Ангел Ангелов.

Росен Бонев е президент и треньор, откривател и създател на редица изявени борци и държавни шампиони и национали от родния му град. Многократно е награждаван с плакети за развитие на българската борба от Валентин Йорданов /Федерация Борба/ и БАСС. Той ще бъде записан в тежка категория до 130 кг. Общинския съветник от Симеоновград се занимава с борба от 30 години, като неговите възпитаници са спечелили над 200 медала от републикански и международни турнири. Отборите момичета и момчета на СКБ "Вълко Костов" са 14 кратни шампиони  на държавни първенства на малките селища, които се провеждат 21 години насам. Два пъти отборно момичетата печелят бронзовите медали на България / през 2008 г. в гр. Димитровград и през 2013 г. в гр. Бургас/. Целия отбор само година по-късно постъпва в спортното училище в гр. Хасково, където отбора става Републикански клубен шампион за кадетки. На игрите на малките селища за 21 години насам, Росен Бонев е определен за треньор No 1, а от 120 треньора за всички видове спорт към БАСС е с максимален брой точки. Тази година ще чества 60 -годишен юбилей. 

В гр. Симеоновград се организира единствено турнира на "Шестте Великденски Ангела", единствения турнир, който събира деца от Румъния, Турция и цяла България. Стичат се най-добрите състезатели мъже и жени от цяла България, а тази година турнира ще се състои на 08.10.2017 г. /неделя/ от 11.00 часа на Централния площад на открито. Турнира е посветен на трагично загиналите деца.

Сподели: