Четвъртък 28, Март 2024г.
Текущи новини
Публикувана на: 25.09.2017г.

Международен турнир по свободна борба "ШЕСТТЕ ВЕЛИКДЕНСКИ АНГЕЛА"

На 08.10.2017 г. от 10.00 часа кантар и в 11.00 начало, ще се проведе на площада на панаира IV-я Международен турнир по свободна борба "Шестте великденски ангела". Турнира носи името на трагично-загиналите деца по предложение на децата и ръководството на СК "Вълко Костов" и с решение на Общиски Съвет. Турнира е включен в календара на Българска Федерация по Борба и всяка година се стичат най-добрите състезатели на България от деца до мъже. Идват гости от Турция и гръцкия град Комотини. За втора година подред ще бъде връчен Златен пояс за най-добър, най-перспективен млад състезател, златния пояс е изработен в САЩ. За мъжете в абсолютна категория ще бъде връчено по традиция 300 кг теле. Всички медали са изработени в САЩ от внука на Димитър Чифутов, а дядо му навремето, когато отива на народни борби в село Остър камък открива за голямата борба патрона на симеоновградския клуб Вълко Костов и го взима под свое крило. Във всяка категория ще има медали и парични награди.              

От край време Симеоновград събира легендите не само в борбата, но и във всички спортове. Поканени са и се очаква да дойдат министъра на спорта Красен Кралев, трикратния вицеолимпийски шампион и един от най-великите борци в света - Александър Томов, олимпийския шампион Георги Мърков, една от най-великите боркини в България - Станка Златева. Очаква се кмета на Тополовград Божин Божинов, световния шампион Стефан Ботев. Очаква се и големия приятел на симеоновградския клуб, футболната легенда Христо Бонев със съпругата си.

Турнира е посветен и на 114 години на разорението на Тракийските българи /"бежанци от Беломорска и Одринска Тракия"/

Организаторите са подготвили много изненади на турнира по борба.

ПОКАНА

На 07.10.2017 г. / събота / специално за панаира на жителите и гостите на община Симеоновград , ще свири орк. Славяни гр.Пловдив с начало 17.00 часа

Сподели: