Понеделник 17, Декември 2018г.
Текущи новини
Публикувана на: 05.01.2018г.

    2017 година бе една от най-успешните за борбата в Симеоновград

Борбата в Симеоновград изпрати една от най-успешните година в историята си. Момичетата от спортния клуб станаха абсолютни шампиони на държавните игри на малките селища в родния край на министъра на спорта Красен Кралев в гр. Дългопол с 5 златни медала за 15 път. Игрите бяха едно мащабните състезания провело се в България под патронажа на Министерството на младежта и спорта.Момчетата също взеха 5 бронзови медала. Минка Розалиева, Клаудия Колева и Жулиета Панова отново доказаха, че са едни от най-талантливите състезателки на новото поколение. Отлично се представиха Антон Антонов, Митко Йорданов, Стилиян Сашев, Станислав Славчев и Живодар Петев. Много добро бе представянето на турнира „Шестте Великденски Ангела” в гр. Симеоновград и на международния турнир „Еньо Вълчев и Димитър Чифутов” гр. Тополовград.

Добро бе представянето на републиканското първенство за момичета в Горна Оряховица на зимния шампионат и в Сливен на летния шампионат, също и на момчетата, които за пръв път участват. Турнира в Стара Загора „Детски олимпийски игри”, Минка Розалиева бе отличена с медал.

За първи път в историята на спорта в Симеоновград, двама състезатели от клуба се представиха достойно на Световни първенства. Треньорът Росен Бонев, защитава цветовете на България, на Световното първенство за ветерани от 5 до 10 октомври в гр. Пловдив. Там взеха участие 52 държави и 750 участници от цял свят. Възпитаничката на Симеоновградския клуб Димитринка Сергеева, стана пета на Европейското първенство в Босна и Херцеговина и достойно представяне на Световното първенство за кадетки в Атина/Гърция/. Другата възпитаничка на Симеоновградския клуб, която в момента се състезава за Хасково, стана републиканска шампионка. Двете с Димитринка участваха на университетските игри в Атина/Гърция/ и спечелиха бронзови медали.

На турнира „Шестте Великденски ангела” Симеоновград, присъства двукратната вицеолимпийска и многократна световно и европейска шампионка, една от най-великите боркини на България – Станка Златева, която за първи път след прекратяване на състезателна дейност за радост на многохилядната публика се бори за първи път и спечели „златния пояс”.

Клуба по борба и община Симеоновград организираха турнири по борба в село Свирково и село Дряново и обещаха на хората през 2018 година, борбите да бъдат още по-големи и с по-големи награди.

  БОРБИ В СЕЛО ДРЯНОВО

 

 

 

 

   БОРБИ В СЕЛО СВИРКОВО

Сподели: