Петък 26, Април 2024г.
Текущи новини
Публикувана на: 10.07.2018г.

Симеоновградските борци с 4 медала от турнир на морето, Тополовград с два

Президентът на БФБ Христо Маринов награди нашите малки борци Благой Стоянов и Жулиета Панкова

Отлично представяне записаха борците от симеоновградския спортен клуб „Вълко Костов” и спортен клуб „Тополовград” в седмия международен турнир в курортния комплекс Шкорпиловци. Възпитаниците на двете школи се завърнаха с общо 5 златни медала и един бронзов.

Най-малкият възпитаник на симеоновградския клуб Благой Стоянов спечели златен медал в категория до 24 кг при децата от подготвителна група. Той е на 10 г. и е ученик от четвърти клас на ОУ "Отец Паисий".
Шампион във възрастовата група на момичетата до 30 кг е младата надежда на борбата в Симеоновград Жулиета Панкова. Тя е на 12 г. и учи в СУ "Св. св. Кирил и Методий" в родния си град. Панкова е двукратна сребърна медалистка от държавните първенства през тази година.
Талантливите състезатели на треньора Росен Бонев бяха наградени от президента на Българската федерация по борба Христо Маринов, който беше специален гост на турнира край морето. Маринов похвали младите надежди от нашата област за голямото старание, което са вложили в схватките. Друг важен гост на турнира беше шефът на съдийската комисия Милен Марков от Варна.

Златен медал спечели и Меган Димчева, която се състезава за клуба по борба в Тополовград. Тя е първа в категорията на момичетата до 42 кг. Меган е двукратна републиканска шампионка от първенствата при момичетата за 2018 г. Тя е и участник на европейското първенство в Гьор, Унгария. Учи в СУ "Стефан Караджа" Хасково и е в 9 клас.

Двукратен шампион стана и симеоновградчанката Мима Танева при момичетата в категория +42 кг. Тя се бори и при девойките до 55 кг, където също грабна златото. В тази категория се бори и Меган Димчева, която завоюва бронзовия медал. Мима Танева има второ и трето място от държавните първенства през тази година. Тя е в седми клас.

В седмото издание на турнира участваха над 130 състезатели от 13 клуба във всички възрастови групи. Имаше и силни руски представители. Надпреварата се проведе под патронажа на кмета на община Долни Чифлик Красимира Анастасова.

Нашият специален пратеник на състезанието Веселин Тонев сподели, че турнирът е бил много сериозен, със силно участие и много публика, която не е криела емоциите си, а е подкрепяла докрай своите отбори и състезатели.

Сподели: