Четвъртък 28, Март 2024г.
Текущи новини
Публикувана на: 09.10.2018г.

  Симеоновград събра най-великите в борбата като всяка година, и възпитаниците на клуба се представиха отлично, бяха наградени с почетни грамоти, състезатели от клуба Вълко Костов, по случай 15 годишния юбилей, които са донесли много слава за Симеоновград.

 Гостите на турнира бяха областния управител на област Хасково- Станислав Дечев, кмета на община Симеоновград Милена Рангелова, наросния представител от Герб Георги Станков, народния представител от Атака Павел Шопов, заслужилия майстор на спорта Биньо Чифутов, който е един от най-скъпите гости на тирнира. Петратната световна и вицеолимпийска шампионка Станка Златева, световния шампион и помощник-треньор на националния отбор мъже- Михаил Ганев, треньорите на Нова Загора, Бургас, Ямбол, от 13 клуба имаше състезатели, над 100 състезателя. По време на турнира свириха най-добрите възпитаници на музикалното училище в гр. Котел.Състезателката от хасковския клуб „Ангел войвода”, която е родом от Симеоновград Димитринка Сергеева си тръгна с агне  и парична награда за победата си при жените от борбите в Симеоновград, които се провеждат  в памет а загиналите младежи на Великден през 2011 година  "Шестте Великденски ангела".  Възпитаникът на НСА –хасковлията Георги Димитров пък нарами 300-килограмово теле, след като надви на финала Асен Табаков. Димитров е носител и на Златния пояс.  Още един Златен пояс беше даден на Стоян Караиванов, кото е председател на Българската асоциация на спортистите от малките градове за приноса му към развитието на спорта в Симеоновгрд.

Призът в  състезанието на името на голямата Станка Златева за най-добър състезател при момичетата  беше връчен на София Тенева от Ямбол, която беше избрана лично от нея.

Организатори на състезанието са община Симеоновград и местния клуб по борба "Вълко Костов". Тази година клубът "Вълко Костов" чества 15-годишен юбилей. По този повод бяха раздадени и почетни грамоти за принос в развитието на борбата в Симеоновград. Сред носителите им са и журналисти: Веско Тонев от „Марица”, Георги Пеев, Анета Кутелова от Haskovo.net  и фоторепортера Ники Матанов, посмъртно беше отличен Георги Христов.

   

Сподели: