Петък 23, Август 2019г.
Текущи новини
Публикувана на: 19.04.2019г.

Правителството на ГЕРБ и Бойко Борисов могат да продължат Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради

 

Правителството на ГЕРБ и Бойко Борисов може да продължи Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. Тя не само помага на българските семейства, но и облагородява градската среда. Във Симеоновград безработицата е сведена до разумни нива и това се дължи на икономическата зона между Хасково и Димитровград и изграждането на АМ „Марица“. Това доведе големи инвеститори в областта и даде възможност хората от съседните градове и села да започнат работа в производствените предприятия, което оказа изключително благоприятен ефект върху интеграцията на малцинствените групи. Това заявих днес по време на среща с кмета на община Симеоновград Милена Рангелова, на която присъства и председателят на Общинския съвет и лидер на ГЕРБ-Симеоновград Светлана Стоева. 
По думите на Милена Рангелова в община Симеоновград в момента се работи по подмяна на водопроводите на централни градски улици. Дейностите са финансирани със средства, отпуснати от правителството, в размер на 820 хил. лв. След края на ремонта най-накрая ще се разреши проблемът с водоснабдяването на няколко хиляди жители на града. Рангелова подчерта, че правителството на Бойко Борисов не дели кметовете по партиен признак и подкрепата на държавата към нея, като кмет на Реформаторския блок, е доказателство.
След приключването на срещата при кмета, заедно с народните представители от ГЕРБ-Хасково Евгения Ангелова и д-р Георги Станков, както и с областния координатор на ГЕРБ Делян Добрев, посетихме традиционния петъчен пазар на производителите от региона на Симеоновград. Там разговарях с десетки граждани както от общината, така и от Хасково, Стара Загора, Велико Търново и други населени места в страната. Всички те ме увериха, че оценяват всичките усилия на местната и централната власт да се подобри качеството им на живот. Хората бяха категорични, че осъзнават важността на европейските избори и отношението им към бъдещото развитие на тяхното населено място.
На пазара се срещнах и със Славка Митева – майка на загиналия в жестоката катастрофа на „черния Великден“ през 2011 г. Георги Георгиев. Славка Митева изрази благодарността си към мен за подкрепата, която е получила веднага след трагедията и за предприетите законодателни инициативи за превенция на тежките ПТП.

     

Сподели: